تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/07/01 - 22:15
کد خبر: 371088

«خبرنامه دانشجویان ایران» به مناسبت هفته دفاع مقدس بررسی کرد؛

برگ زرینی از حماسه‌سازی زنان در جنگ هشت ساله/ ۵ زن اسیر دفاع مقدس +جزئیات و عکس

برگ زرینی از حماسه‌سازی زنان در جنگ هشت ساله/ ۵ زن اسیر دفاع مقدس +جزئیات و عکس

همواره از نقش زنان در جامعه و حضور اجتماعی آن صحبت های چالشی بسیاری شده است، در همین راستا به مناسبت هفته دفاع مقدس به معرفی چهره های مطرح زنان اسیر و آزاده پرداختیم، همچنین گوشه ای از نقش آفرینی دلاورانه زنان جامعه اسلامی نیز در ادامه آمده است.

به گزارش خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همواره از نقش زنان در جامعه و حضور اجتماعی آن صحبت های چالشی بسیاری شده است، در همین راستا به مناسبت هفته دفاع مقدس به معرفی چهره های مطرح زنان اسیر و آزاده پرداختیم، همچنین گوشه ای از نقش آفرینی دلاورانه زنان جامعه اسلامی نیز در ادامه آمده است.

زنان و جبهه

در طول ۸ سال دفاع مقدس۲۲ هزار و  808 امدادگر و۲ هزار و 276 پزشک زن به جبهه‌ها اعزام شدند.

زنان قهرمان ایران ۶ هزار و ۴۲۸ نفر شهیده در طول سال های دفاع مقدس تقدیم اسلام کردند که بیشتر آنها در بمباران و موشک باران شهرها به شهادت رسیده‌اند و 500 نفر از این افراد، رزمنده بودند.

تعداد کل جانبازان زن ۵ هزار و ۷۳۵ نفر است که از این تعداد ۳ هزار و 75 نفر بالای ۲۵درصد جانبازی دارند.

چند نمونه جالب از دلاوری‌های زنان

در گیلان غرب، یک زن، چند سرباز عراقی و در شادگان، چهار شیر زن، هشت سرباز بعثی را به اسارت درآوردند.

خانم فاطمه نواب صفوی، به همراه گروه چریکی شهید چمران و در ناحیه سوسنگرد، اسلحه به دست گرفت و جنگید.

یک زن سوسنگردی با آرد مسموم نان پخت و با آن تعدادی از عراقی ها را از پای درآورد.

مادر شهید الحانی، یازده سرباز عراقی را به خانه اش دعوت می کند، به آنها غذا می دهد، و زمانی که آن ها به استراحت پرداختند و به خواب رفتند، در اتاق را قفل می کند و بسیجی ها را با خبر می سازد، و خود او هم با چوب دستی به جان بعثی ها افتاد. داستان این زن شجاع را مقام معظم رهبری، این گونه نقل کرده است:

«به خاطر دارم در سوسنگرد خانم عرب مُسنی زندگی می کرد که همسرش نابینا بود. ایشان با وجود این که چهل پنجاه سال داشت، خیلی شجاعانه و در حقیقت مردوار از شهر دفاع می کرد. معروف بود که با چوب دستی، چند سرباز عراقی را از پا انداخته است.»

زنان اسیر و آزاده

فاطمه ناهیدی، اولین بانوی آزاده

اولین زنی که با شروع جنگ تحمیلی در قالب یک گروه امدادی داوطلبانه به جبهه های جنوب اعزام می شود. ایلام سر پل ذهاب ، گیلان غرب، خرمشهر از جمله مناطقی است که وی در اوایل روزهای جنگ در آنجاها حضور داشته و امور درمانی و امدادی مردم جنگ زده و رزمندگان را انجام می داده است که در نهایت 21 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران درمنطقه شلمچه به اسارت نیروهای عراقی در می آید.

اولین پزشک اسیر جنگ تحمیلی و اولین بانوی آزاده، تاریخ اسارت: ۲۰ مهر ۵۹، شلمچه، تاریخ بازگشت: ۱۲ بهمن ۶۲ شغل فعلی: عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

خدیجه میرشکار

خدیجه میرشکار، متولد سال ۱۳۳۷ در شهر بستان دشت آزادگان، از توابع استان خوزستان، است. او در هفتم مهرماه، سال ۵۹، یعنی تنها چند روز بعد از شروع جنگ تحمیلی، اسیر شد و دو سال بسیار سخت را در زندان‌های دولت بعثی عراق سپری کرد.

معصومه آباد

در تاریخ ۲۳/۷/۱۳۵۹ در سن ۱۷ سالگی در حال مأموریت هلال احمر، در جادهٔ ماهشهر به آبادان به اسارت نیروهای عراقی درآمد و ابتدا به اردوگاه مرزی تنومه و سپس به زندان‌های استخبارات و الرشید و چندی بعد به اردوگاه موصل و الانبار برده و ۴۰ ماه بعد در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۶۲ آزاد شد. معصومه آباد عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) بود.

شمسی بهرامی

با شروع جنگ تحمیلی به عنوان نماینده فرمانداری آبادان، مسئول تهیه گزارش و برآورد میزان خسارات وارده به مناطق بمباران شده بود و در ۲۳ مهر ماه ۱۳۵۹ در آغازین روزهای جنگ در جاده ماهشهر به آبادان به اسارت نیروهای بعثی در آمد و پس از تحمل ۴۰ ماه اسارت در ۱۲ بهمن ۶۲ به میهن بازگشت.

حلیمه آزموده

حلیمه آزموده بانوی پزشکی که در سن 20سالگی در زایشگاه خرمشهر فعالیت میکرد.او تنها زنی بود که در خط مقدم به همراه تیم پزشکی به اسارت درآمده است. به مدت دو سال نام و نشانی از وی  در هیچ جا ثبت نبوده تا زمانی که پس از بیست روز اعتصاب غذا اسامی حلیمه آزموده و سه بانوی دیگر را به صلیب سرخ تحویل دادند. و در نهایت پس از گذشت 40ماه اسارت به ایران بازگردانده شدند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
بخشی از نارضایتی مردم ناشی از عملکرد دستگاه‌ها است
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون نوبت بهمن ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها اعلام شد
هشدار زرد هواشناسی برای تهران
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص بحث و بررسی شد
پرتاب سنگ و چاقو توسط ساختارشکنان در دانشگاه شریف
بدون لکنت، مرگ بر آمریکا
عکس | ترامپ و ناوهایش، خامنه‌ای و بسیجی‌هایش
فیلم | خونریزی چشم یکی از دانشجویان، در ناآرامی‌های امروز دانشگاه تهران
فیلم | پرتاب سنگ به طرف دانشجویان امیرکبیر
فیلم | پرتاب سنگ به سمت دانشجویان دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
نتایج پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد در دو مقطع تحصیلی منتشر شد
رشد آرام قیمت طلا و سکه در بازار تهران
دبیران کارگروه‌های تخصصی کمیسیون بررسی علمی اعتراضات منصوب شدند
جزئیات و شرایط شرکت در هجدهمین المپیاد علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد
برخورد با منتشرکنندگان فیلم‌های تحریف‌شده از دانش‌آموزان برخی مدارس
اگر اعتراضات دانشجویی به خشونت منجر شود، از دانشجو حمایت نمی‌کنیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top